Archive for December 6th, 2017

Dec 06 2017

Perhimpunan Agong Umno 2017

Published by under general info,Uncategorized

Klik disini….

http://www.mykmu.net/2017/12/pau2017-umno-makin-kukuh-pakatan-pembangkang-makin-rapuh/

(terima kasih…mykmu.net)

No responses yet

Dec 06 2017

Manifesto UMNO PRU 14

Published by under general info

image

Tujuh lembayung ‘arjana’ bangsa manifesto UMNO hadapi PRU14

KUALA LUMPUR 5 Dec. – Tujuh manifesto bangsa yang merangkumi tujuh lembayung arjana (kejayaan) bangsa akan menjadi manifesto dan gagasan besar UMNO dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Manifesto bangsa itu dibentangkan Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi ketika merasmikan Persidangan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) malam ini.

Tujuh manifesto bangsa itu merangkumi Lembayung Kesejagatan Politik, Lembayung Ekonomi Maqasid Syariah, Lembayung Pengangkasaan Pendidikan, Lembayung Keselamatan Negara, Lembayung Antarabangsa, Lembayung Raja-Raja Melayu dan Agama Lembayung Peradaban.

“Malam ini saya bentangkan tujuh Manifesto Bangsa yang akan menjadi satu gagasan besar. Ia juga bekalan pemikiran dan asas tindakan kita dalam menghadapi PRU ke-14 nanti.

“Inilah manifesto sebelum manifesto. Inilah manifestasi akujanji kita kepada rakyat. Saya percaya tujuh manifesto bangsa yang merangkumi tujuh lembayung arjana bangsa akan menjadi pegangan kita buat selama-lamanya,” kata Ahmad Zahid.

Menurut Zahid angka tujuh dipilih dalam manifesto bangsa kerana angka itu seringkali diulang dalam al-Quran.

Angka tujuh juga dipilih kerana tujuh orang presiden telah memimpin UMNO sejak tujuh dekat lalu.

Menurut Zahid, UMNO dan Barisan Nasional tidak boleh kalah dan tewas dalam PRU14 yang kian menghampiri dan akan berakhir pada Jun 2018.

“UMNO tidak boleh kalah. BN tidak boleh tewas! Kita tidak akan membiarkan Putrajaya beralih tangan! Putrajaya akan terus menjadi milik kita. Milik UMNO dan Barisan Nasional.

“Yang penting kita haru memiliki “winning mentality” atau mentaliti untuk menang. Ia bukan sekadar konsep, bukan sekadar falsafah tetapi memerlukan semangat keyakinan dan tindakan,” tegas Zahid.

Sejumlah 2,978 perwakilan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO berkampung bagi mengikuti Perhimpunan Agung terakhir parti itu sebelum menghadapi PRU14.-UTUSAN ONLINE

No responses yet